Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Το πρόσκαιρο καλοκαίρι που οδήγησε εκατοντάδες Αθηναίους στις πλησιέστερες παραλίες τελειώνει προσωρινά, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα οι νεφώσεις, οι βροχοπτώσεις και οι τοπικές καταιγίδες αναμένονται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Αναλυτικά...

Δευτέρα 11 Απριλίου
Στη βορειοανατολική χώρα και τη Νότια Πελοπόννησο τοπικές βροχές και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας, αρκετή ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές. Πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 17 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς
Σε Θράκη και Μακεδονία θα παρατηρηθούν αυξημένες νεφώσεις και στην συνέχεια τοπικές βροχές, ενώ από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4-6 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 16 βαθμούς κελσίου.
Σε Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ από το μεσημέρι θα παρουσιαστούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις και στα ορεινά καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν : βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν σποραδικές βροχές τοις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 5-7 μποφόρ με εξασθένιση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 18 βαθμούς.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός αναμένεται αίθριος με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς.


Τρίτη 12 Απριλίου
Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις αναμένεται ο καιρός της Τρίτης στα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.


Τετάρτη 13 Απριλίου
Στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση στα δυτικά τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχτούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο.


Πέμπτη 14 Απριλίου
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα και αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα βόρεια.


Παρασκευή 15 Απριλίου
Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση.
πηγη:fimotro 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.