Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Πάτρα:"Επίθεση" από ομάδα γκράφιτι στους συρμούς του προαστιακού

Όταν η τέχνη προκαλεί… ζημιές...!!!

Άλλαξαν όψη  οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου της Πάτρας. Αιτία η επίθεση που δέχθηκαν από ομάδα νεαρών, που με γκράφιτι αλλοίωσαν την εικόνα τους. Ήταν την Μ. Τετάρτη λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ, όταν η μυρωδιά του φρέσκου χρώματος ανάγκασε τους υπαλλήλους του ΟΣΕ στον σταθμό του Ρίου, να αρχίσουν να ψάχνουν από πού έρχεται.
Λίγα λεπτά μετά ανακαλύπτουν δυο νεαρά άτομα, που φορούσαν φούτερ με κουκούλα να έχουν αλλάξει κυριολεκτικά την όψη της πλευράς του συρμού που βρισκόταν από την επάνω πλευρά του σταθμού.
Οι δυο νεαροί χωρίς κανείς να μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια την ώρα που βρίσκονταν εκεί, είχαν καταφέρει να βάψουν σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της πλευράς του συρμού, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους και τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, ακόμα και στα παράθυρα και τις πόρτες του.
Μόλις είδαν τους υπαλλήλους να κινούνται προς το μέρος τους οι δυο νεαροί έγιναν κυριολεκτικά καπνός, τρέχοντας προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Ο ένας μάλιστα πέρασε σαν αίλουρος κάτω από το τρένο (!) καταφέρνοντας τελικά να ξεφύγει.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συρμοί του προαστιακού δέχονται την επίσκεψη των… γκραφιτάδων.
Ο συρμός που έφτασε στην Πάτρα από τον Πύργο είναι γεμάτος από χρώματα και σχέδια, ακόμα και συνθήματα των χούλιγκαν, ενώ κάποιοι από τους υπάρχοντες από καιρό στην πόλη, παρά το γεγονός ότι φυλάσσονται στο αμαξοστάσιο του Αγίου Διονυσίου, έχουν μετατραπεί σε πίνακες σχεδίων και χρωμάτων, που όμως σε πολλές περιπτώσεις έχουν προκαλέσει ζημιές και αρνητικά σχόλια από τους επιβάτες για τους «καλλιτέχνες».
Τώρα κάποιοι επιβάτες έχουν «καταδικαστεί» να κάνουν την διαδρομή… στα τυφλά.
Βέβαια το ερώτημα είναι πως αφού υποτίθεται ότι φυλάσσεται η δημόσια περιουσία έγιναν όλα αυτά, κάτω από τα μάτια και την μύτη των φυλάκων του οργανισμού, γιατί εάν τώρα είναι μόνο οι μπογιές και τα σχέδια που κάνουν την όποια ζημιά, αύριο μπορεί να είναι κάτι άλλο.

πηγή:BESTnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.