Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Σοφία Γιαννακά: η ίδρυση γαλακτοκομικής σχολής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί αναπτυξιακή προτεραιότητα για το νομό


Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, με θέμα την ίδρυση Γαλακτοκομικής Σχολής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Η Βουλευτής στην ερώτησή της επισημαίνει ότι η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα ανάγεται σε εθνική υπόθεση και όχι τοπικής σημασίας αν κανείς αναλογιστεί τη συμβολή του στην εθνική οικονομία... 
Γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη μεταρρύθμιση της αγροτικής εκπαίδευσης, ώστε να εξυπηρετήσει σε συστηματική βάση εκείνους που θα ήθελαν να ακολουθήσουν το αγροτικό επάγγελμα. Στην ερώτησή της όμως, η κα Γιαννακά, σημειώνει ότι  ο αγροτικός κλάδος είναι ο μόνος που στερείται της ύπαρξης εκπαιδευτικών υποδομών. Αναφέρει μάλιστα ότι στην Ελληνική πραγματικότητα από το σύνολο του αγροτικού πληθυσμού έστω και στοιχειώδη κατάρτιση ή εκπαίδευση έχει λάβει το 5%, εκ των οποίων μόλις 1,5% είναι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά ο κυριότερος αφορά στην ανεπάρκεια των μέσων και υποδομών. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το χρονικό διάστημα 2000-2010, μια περίοδο που η εκπαίδευση και η μόρφωση των αγροτών κρίνεται περισσότερο από αναγκαία κυρίως και μετά την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι σχολές γεωργικής κατάρτισης και εκπαίδευσης δημόσιου χαρακτήρα περιορίστηκαν από 13 σε μόλις 4. Για το λόγω αυτό, όπως αναφέρει η Βουλευτής,η ίδρυση Γαλακτοκομικής Σχολής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, που άλλωστε αποτελεί και πρόταση των τοπικών φορέων, εντάσσεται στην ευρύτερη αναπτυξιακή προοπτική που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.
Τέλος ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν προτίθεται το Υπουργείο να προβεί στην δημιουργία – ίδρυση Επαγγελματικής Αγροτικής Σχολής σε έναν κατεξοχήν αγροτικό νομό όπως είναι η Αιτωλοακαρνανία και εάν προτίθεται το Υπουργείο να προβεί στην ίδρυση Γαλακτοκομικής Σχολής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, πρόταση που αποτελεί μέγιστη αναπτυξιακή προτεραιότητα όχι μόνο για τον ίδιο το νομό αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.
πηγή:ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.