Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Μονοδρομείται η κεντρική οδος Νεοχωρίου...!!!

- Καθοριστική απόφαση για την βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος της κωμόπολης


Η κεντρική οδός Μ. ΖώτουΛύση σε μεγάλα προβλήματα καθημερινότητας αναμένεται να δοθούν μετά τις αποφάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Νεοχωρίου που πάρθηκαν την Δευτέρα.
Το συμβούλιο επιχείρησε να ασχοληθεί τόσο με το κυκλοφοριακό που αποτελεί μια ανοιχτή πληγή για την κωμόπολη εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και με την αισθητική αναβάθμιση. Έτσι μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε να προταθεί προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου η μονοδρόμηση της κεντρικής οδού Μίνου Ζώτου με κατεύθυνση από το Μεσολόγγι προς την Κατοχή. Ως δρόμος αντίθετης κατεύθυνσης ορίζεται η οδός Βορείου Ηπείρου (έμπροσθεν του δημαρχείου) και η μονοδρόμηση θα ξεκινά από τα Βατραχάκια για τα βαρέα οχήματα (φορτηγά - λεωφορεία) και στο ύψος των επίπλων Σιάσου για τα υπόλοιπα.
Η απόφαση αυτή έπρεπε να είχε παρθεί εδώ και χρόνια και αναμένεται να γίνει υποδεκτή με ανακούφιση από τους χιλιάδες κατοίκους δεδομένου ότι η κατάσταση σήμερα είναι απερίγραπτη, το κυκλοφοριακό κομφούζιο καθημερινό και τα εμπόδια μέσα στον δρόμο καθιστούσαν δυσχερή την κυκλοφορία. Μετά απ’ αυτό δεν χρειάστηκε να πάρθει απόφαση για απελευθέρωση του δρόμου από τα τραπεζοκαθίσματα που αποτελούσε επίσης αίτημα των πεζών και του ΚΤΕΛ. Πάντως η σωστή αυτή απόφαση θα πρέπει να συνοδευτεί άμεσα και με την διάνοιξη ενός μικρού κομματιού επί της Βορείου Ηπείρου για το οποίο εκκρεμούν πράξεις αναλογισμού κ.λπ. ώστε ο δρόμος να ανοίξει και να μην χρειάζεται να γίνεται ζιγκ - ζαγκ μέχρι να βγουν τα αυτοκίνητα πάλι στον κεντρικό στο ύψος της παλιάς Tifanny’s.
Μια άλλη απόφαση που ψηφίστηκε ομόφωνα είναι η τοποθέτηση τεσσάρων πινάκων ανακοινώσεων για αγγελτήρια θανάτων, μνημοσύνων κ.λπ. σε Νεοχώρι και Μαγούλα. Τα τρία από αυτά θα μπουν στο Νεοχώρι και το άλλο στην Μαγούλα, θα είναι διαστάσεων 1,5 Χ 2 μ. και στόχος του δήμου είναι να αναληφθεί το κόστος από χορηγούς με αντάλλαγμα την διαφήμισή τους στο κάτω μέρος. Με την απόφαση αυτή στόχος είναι να καθαρίσουν οι κολώνες από την άθλια κατάσταση που βρίσκονται σήμερα και κάτι παρόμοιο έχει ήδη αποφασιστεί σε όλες τις πόλεις του νέου δήμου (Μεσολόγγι, Κατοχή κ.λπ.).
Οι κ.κ. Φούντας, Μπούρας και ΚατσούλαςΗ δημοτική κοινότητα προέκρινε επίσης κατά πλειοψηφία την τοποθέτηση αναθηματικής πινακίδας στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Οινιαδών μετά από αίτημα και συλλογή υπογραφών από 61 κατοίκους. Οι κάτοικοι επιθυμούν να τοποθετηθεί η πινακίδα και να αναφέρεται ο θεμελιωτής Γιάννης Καρατζογιάννης τότε πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρίου (1978). Διαφορετική άποψη είχε ο σύμβουλος Γ. Κατσούλας που μετέφερε και την θέση του αντιδημάρχου Π. Καρατσόλη ότι κάτι τέτοιο δεν κρίνεται σκόπιμο γιατί θα προκαλέσει διχασμό στο χωριό αφού πολλοί διαφωνούν υποστηρίζοντας ότι το κτίριο ολοκληρώθηκε επί άλλης προεδρίας. Και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Γρ. Φούντας θέλησε να κρατήσει τις ισορροπίες τονίζοντας ότι το μόνο που θα αναγραφεί είναι πότε θεμελιώθηκε.
Τέλος από την δημοτική κοινότητα ζητήθηκε η συντήρηση του οδοστρώματος προς τον Λούρο που τους θερινούς μήνες είναι πολυσύχναστο και υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων. Με την ίδια απόφαση ζητείται η παρέμβαση στο δρόμο προς την Αγία Παρασκευή της οποίας ο χώρος αποφασίστηκε να περιφραγεί γιατί σήμερα είναι έρμαιος των ζώων και προκαλούνται καταστροφές.
πηγή:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.