Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κατοχή:Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους

- Θεσμό αποτελεί πλέον η Βραδιά Τέχνης και Πολιτισμού στο ΕΠΑ.Λ. που στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία


Το 1ο ΕΠΑ.Λ Κατοχής διοργάνωσε στον προαύλιο χώρο του σχολείου βραδιά τέχνης και πολιτισμού, εκδήλωση που τα τελευταία χρόνια αποτελεί θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκατοντάδες θεατές - φίλοι του σχολείου από την Κατοχή και τις γύρω περιοχές. Την βραδιά άνοιξε ο δ/ντής Γ. Αραχωβίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο κατά το διδακτικό έτος 2010-2011 ενώ έκανε και αναφορά στην ανάγκη μεταστέγασης του ΕΠΑ.Λ. στο χώρο του παλιού γυμνασίου Κατοχής. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Π. Κατσούλης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η δημοπρασία της αγοράς των προκατασκευασμένων αιθουσών είναι σε τελικό στάδιο και με την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα έχει πραγματοποιηθεί η μεταφορά.
Ακολούθησε παρουσίαση με την βοήθεια βιντεοπροβολέα των προγραμμάτων και των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στο ΕΠΑ.Λ. καθ’ όλη την διάρκεια του διδακτικού έτους. Παρουσιάστηκαν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, όπως: «οικολογικό αυτοκίνητο και σεβασμός στο περιβάλλον», προγράμματα αγωγής υγείας όπως: «αιμοδοσία - εθελοντική προσφορά ζωής», «καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση - ανάσα ζωής για τον συνάνθρωπο», «σωστή διατροφή για υγεία, μακροζωία και ποιότητα ζωής», «κακοποίηση ανηλίκων - ενδοσχολική βία», προγράμματα πολιτιστικά: «εκμάθηση και μελέτη ελληνικών παραδοσιακών χορών της Ηπείρου και της Αιτ/νίας», ταξίδι στο Αιγαίο μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, τα ήθη και τα έθιμα μας», «συναντώντας τον Τσέχωφ μέσα από το έργο του», «λατινοαμερικάνικοι και μοντέρνοι χοροί», προγράμματα αγωγής σταδιοδρομίας: «στήσιμο επιχ/σης συνεργείου αυτοκινήτων», «αγροτουριστικές μονάδες και πιθανή εφαρμογή τους στην περιοχή» ενώ κατά την διάρκεια των προγραμμάτων έγινε ομιλία στους μαθητές από τον γιατρό κ. Χώχο για τα αφροδίσια νοσήματα και την αιμοδοσία.
Ακολούθησε θεατρική παράσταση με το έργο του Τσέχωφ «Πρόταση γάμου». Οι μαθητές Π. Σαμαράς, Ο. Φωκά και Π. Κονδύλης υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Κ. Καλαντζή έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ενθουσίασαν το κοινό. Πρέπει να επισημανθεί επίσης η προσφορά του εκπαιδευτικού Γ. Καραπιπέρη, ο οποίος επιμελήθηκε της κατασκευής των σκηνικών.
Στη συνέχεια η νεοϊδρυθείσα χορωδία του σχολείου ταξίδεψε το κοινό τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Η μουσική έδωσε την σκυτάλη στο χορό που παρουσίασαν οι χορευτικές ομάδες του ΕΠΑ.Λ. καθώς και η χορευτική ομάδα του ΓΕ.Λ. Νεοχωρίου. Από την πρώτη ομάδα παρουσιάστηκαν χοροί από Αιτ/νία - Ήπειρο (υπευθ. καθ. Ιωάννης Αραχωβίτης), η δεύτερη χορευτική ομάδα του σχολείου πραγματοποίησε ταξίδι στο Αιγαίο (υπευθ. καθ. Σώκου Β). Η χορευτική ομάδα του ΓΕ.Λ. Νεοχωρίου παρουσίασε χορούς από την Κεφαλονιά υπό την επίβλεψη του καθηγητή Κ. Κατσαρού. Το χορευτικό μέρος έκλεισε με λατινοαμερικάνικους χορούς που χόρεψαν οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ., υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Κ. Πελέκη, προσπάθεια η οποία εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή επαίνων στους νεοεισαχθέντες μαθητές στα ΤΕΙ κατά την προηγούμενη χρονιά.
Την Βραδιά Τέχνης & Πολιτισμού τίμησαν με την παρουσία τους ο πατήρ Αν. Πετρόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος Χρ. Σταρακά, ο αντιδήμαρχος Π. Καρατσόλης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Μουρκούσης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο προϊστάμενος του 1ου Γραφείου της Α/θμιας Εκπ/σης Μ. Αναστασόπουλος, δ/ντές σχολείων, εκπαιδευτικοί και πρόεδροι συλλόγων.
Καλό θα ήταν όμως οι ιθύνοντες του σχολείου να καλούν και τα ΜΜΕ του δήμου Μεσολογγίου να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις τους ώστε να σχηματίζουν και ιδίαν αντίληψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.