Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Η “αγγαρεία” των πλέι οφ! γράφει ο Θανάσης Μπίκας

Γράφει ο Θανάσης Μπίκας

Τα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης τελειώνουν. Οι περισσότεροι πρωταθλητές “στέφθηκαν”. Μόνο στην Σκανδιναβία υπάρχει αγωνιστική δράση κι αυτό λόγω καιρικών φαινομένων. Αντίθετα, στο Βέλγιο, στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, στην Ολλανδία και στην Ελλάδα διεξάγεται ένα μίνι πρωτάθλημα του οποίου είναι άγνωστος ο λόγος ύπαρξής του.
Στο Βέλγιο, αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο, αφού ακόμη και ο πρώτος του πρωταθλήματος δίνει πλέι οφ σε ένα μίνι πρωτάθλημα, που συμμετέχουν οι ομάδες που κατέληξαν στην πρώτη εξάδα της κανονικής διάρκειας. Δηλαδή και να βγει μια ομάδα έκτη στο βελγικό πρωτάθλημα έχει κάποιες ελάχιστες ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!
Στην Αγγλία, και συγκεκριμένα στην Τσάμπιονσιπ και στις μικρές λίγκες της χώρας διεξάγονται τα λεγόμενα μπαράζ ανόδου, όπου λαμβάνουν χώρα τέσσερις ομάδες από την 3η θέση έως την 6η θέση. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στην Ολλανδία με μόνη διαφορά την συμμετοχή ομάδων από την 4η έως και 7η θέση.
Όλως παραδόξως, αυτή η μόδα ήρθε και στο ελληνικό πρωτάθλημα (τρομάρα μας) κι έτσι τα τελευταία τέσσερα χρόνια μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, διεξάγονται τα πλέι οφ όπου συμμετέχουν οι ομάδες από την 2η έως και 5η θέση. Ένα μίνι πρωτάθλημα που αμφισβητήθηκε, που δεν έχει προσφέρει θέαμα και με τους παίκτες να κάνουν “αγγαρεία” σκεπτόμενοι τις ερχόμενες διακοπές τους.
Μάλλον οι αρμόδιοι της απόφασης αυτής, να φέρουν τα πλέι οφ στην Σούπερ Λιγκ, ίσως υπέθεσαν ότι η πρόσθετη αυτή διοργάνωση θα έχει ενδιαφέρον για τις ομάδες, θα έχει τηλεοπτικά, χορηγούς και περισσότερα εισιτήρια. Αν μη τι άλλο, οι παίκτες είναι σχεδόν αδιάφοροι αν και για κάποιους είναι μια τελευταία ευκαιρία να ανεβάσουν τις ποδοσφαιρικές μετοχές τους. Όσο για τα εισιτήρια, το γεγονός ότι το πρόσφατο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ είχε περίπου 5.000 θεατές, αντικατοπτρίζει την αδιαφορία και του κόσμου για αυτή την διοργάνωση.
Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η βαθμολογία να μην καταλήγει όπως έχει; Γιατί οι ομάδες να “παίζουν” όλη τους την χρονιά σε έξι παιχνίδια; Βλέπετε η ανάγκη του ανθρώπου να κάνει ανανεώσεις ανά τακτά διαστήματα, έφερε και την συγκεκριμένη αλλαγή που “πληγώνει” σε χειρότερο βαθμό το ελληνικό πρωτάθλημα που “νοσεί” τα τελευταία χρόνια.

Υ.Γ. Οι ποδοσφαιριστές του ελληνικού πρωταθλήματος έχουν ως κύριο στόχο από την αρχή της χρονιάς την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ναι μεν για τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά και για την αποφυγή των πλέι οφ που συνδυάζεται με τον νωρίτερο προγραμματισμό των διακοπών τους.
πηγή:mypost.gr

1 σχόλιο:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.