Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΧΙΛΙΑΔΕΣ 'ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ' ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

Δεκάδες νέα μέλη το δευτερόλεπτο συγκεντρώνει το απόγευμα της Τρίτης η ομάδα των «Αγανακτισμένων» που εμφανίστηκε πρόσφατα στο Facebook, ως αντίδραση στην οικονομική κρίση. Αν όλα τα μέλη δώσουν το «παρών» στις διαδηλώσεις που προγραμματίζονται, το Σύνταγμα, o Λευκός Πύργος και η Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα θα...
γίνουν σαν την Puerta del Sol της Μαδρίτης, όπου συγκεντρώνονται οι Ισπανοί.
«Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» γράφουν οι διαχειριστές της ομάδας Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα.
«Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες» τονίζουν.
Το πρωί της Τρίτης, η αθηναϊκή ομάδα είχε συγκεντρώσει περίπου 2.500 μέλη. Λίγο μετά τις 18.00, ο αριθμός τους ξεπερνά τις 7.500 και συνεχίζει να αυξάνεται.
Ολοένα και περισσότερα μέλη αποκτούν οι αντίστοιχες ομάδες στη Θεσσαλονίκη, από όπου ξεκίνησε η πρωτοβουλία, καθώς και στην Πάτρα.
Στο ισπανικό παράδειγμα διαμαρτυρίας για την οικονομική κρίση αναφέρθηκαν εξάλλου την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αλέκος Αλαβάνος.
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού κάλεσε τη νεολαία να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας, ενώ ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής εκτίμησε ότι «σύντομα έρχεται η ώρα της πλατείας Συντάγματος.
πηγή:fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.