Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς θητεία


Στην πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς θητείας θα προχωρήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αμέσως μετά την λήξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, αποκάλυψε ο υπουργός Χρήστος Παπουτσής κατά την διάρκεια ομιλίας του στα Ιωάννινα.

Οι ενέργειες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού, η πρόληψη και η καταστολή, ήταν το θέμα της ενημέρωσης-συνάντησης που είχε ο υπουργός με φορείς της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως με στελέχη των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Φέτος, εκτιμάται ότι θα υπάρχει καλύτερος συντονισμός ανάμεσα σε πυροσβεστική, ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Αυτοδιοίκηση, εθελοντές, στρατό, δημοτική αστυνομία, αεροπορία και αστυνομία, υποστήριξε ο υπουργός, τονίζοντας ότι έχουν εκπονηθεί ειδικά σχέδια για κάθε περιοχή, ξεχωριστά, ανά νομό, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα.

Σημαντικό ρόλο, κατά τον υπουργό αλλά και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής αντιστράτηγο Στέλιο Στεφανίδη, θα διαδραματίσουν τα κινητά επιχειρησιακά κέντρα που διαθέτει πλέον το υπουργείο. «Τα τέσσερα κινητά επιχειρησιακά κέντρα του πυροσβεστικού σώματος, δύο στην περιφερειακή διοίκηση της Αττικής, ένα στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, και ένα στην δυτική Ελλάδα, δίνουν τεράστιες δυνατότητες στην παρακολούθηση των επιχειρήσεων με πολύ σύγχρονα μέσα και πολύ αποτελεσματικό τρόπο», ανέφερε ο κ. Παπουτσής. Δηλαδή, με λίγα λόγια, ανά πάσα στιγμή οι επικεφαλής των επιχειρήσεων θα μπορούν να λαμβάνουν και να στέλνουν on-line εικόνα και ήχο στο Κέντρο Επιχειρήσεων της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι και από εκεί, να υπάρχει ο καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στα επίγεια και τα εναέρια μέσα κατάσβεσης.

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την χώρα, παρά τις ελλείψεις και τα όποια οικονομικά προβλήματα, είναι έτοιμες για την αντιπυρική περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει. Φυσικά, στόχος των υπευθύνων και φέτος, παρά τα γνωστά οικονομικά προβλήματα, είναι κυρίως η πρόληψη, δηλαδή οι συνεχείς περιπολίες με μοτοσικλέτες, οχήματα αλλά και αεροπλάνα σε εθνικούς δρυμούς, πάρκα και δασικές εκτάσεις σε ολόκληρη την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.