Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Παραχαράκτες στα χέρια της αστυνομίας

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %>

Δύο υπερσύχρονα εργαστήρια παραχάραξης εγγράφων, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, μετά την σύλληψη τριών ατόμων στο κέντρο της Αθήνας. Οι δράστες, ένας Έλληνας ηλικίας 28 χρόνων, ένας Αφγανός και ένας Αλγερινός ηλικίας 21 και 45 χρόνων αντίστοιχα, είχαν μετατρέψει σε κερδοφόρο επάγγελμα την πλαστογραφία δημοσίων εγγράφων, όπως ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες εισόδου και παραμονής στην χώρα και πάσης φύσεως δηλώσεις.

Το κάθε διαβατήριο για τον ενδιαφερόμενο κόστιζε από 1500 εως 2000 ευρώ, ενώ για τις ταυτότητες οι ενδιαφερόμενοι έδιναν περισσότερα από 900 ευρώ. Ο αριθμός των ατόμων που φέρονται να είχαν προμηθευτεί πλαστά έγγραφα από την συγκεκριμένη σπείρα, εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους 500 με αποτέλεσμα τα κέρδη των δραστών να ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Πελάτες τους, ήταν αλλοδαποί διαφόρων ηλικιών οι οποίοι έρχονταν παράνομα στη χώρα μας και ήθελαν τα έγγραφα ώστε να περάσουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Έπειτα από έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν στα δύο παράνομα εργαστήρια που διέθετε η σπείρα 25 διαβατήρια που αντιστοιχούν σε λαθρομετανάστες, 85 διαφορετικά δελτία ταυτοτήτων, πέντε άδειες παραμονής, ένα δελτίο φοιτητή Γαλλίας, 27 άδειες οδήγησης, προξενικές θεωρήσεις της Γαλλίας και των ΗΠΑ, ταξιδιωτικά έγγραφα των Γαλλικών και Πορτογαλικών αρχών, βιβλιάρια υγείας, σφραγίδες, κινητά τηλέφωνα, ένα πιστόλι κρότου, μικροποσότητα χασίς, καθώς και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, όπως υπολογιστές, εκτυπωτές, εξωτερικούς δίσκους, μηχανές θερμοκόλησης και άλλα αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.