Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Tαλαιπωρούνται οι άνεργοι στο Αγρίνιο

Tαλαιπωρούνται οι άνεργοι στο Αγρίνιο Δύσκολη η πρόσβαση στο νέο κτίριο που στεγάζει την υπηρεσία

Δύσκολη η πρόσβαση στο νέο κτίριο που στεγάζει την υπηρεσία



Η μεταφορά των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ στο κεντρικό κτίριο της εθνικής οδού, μπορεί να επιφέρει οικονομία στον Οργανισμό, αλλά παράλληλα προκαλεί ταλαιπωρία σε εκατοντάδες ανέργους της περιοχής, αφού δεν υπάρχει συγκοινωνία. Το ενοίκιο που εξοικονόμησε ο ΟΑΕΔ από την μεταφορά των υπηρεσιών του στο κτίριο των σχολών στην εθνική οδό, το «πληρώνουν» στο πολλαπλάσιο εκατοντάδες άνεργοι της περιοχής του Αγρινίου, που είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ταξί, ή να διανύουν με τα πόδια την απόσταση αυτή.
Από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στο Αγρίνιο , εξυπηρετούνται καθημερινά εκατοντάδες άτομα, κυρίως άνεργοι , ΑΜΕΑ και γενικά ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και υπάρχουν μέρες που από εκεί περνούν πάνω από 300-400 πολίτες.
Η απόσταση από το Αγρίνιο μέχρι την υπηρεσία είναι μεγάλη και οι δικαιούχοι του ΟΑΕΔ στο Αγρίνιο που δεν διαθέτουν αυτοκίνητο, είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν ταξί και να υποβάλλονται σε έξοδα που μπορεί να φτάνουν τα δέκα ευρώ τη φορά.
Παράλληλα υπάρχουν περιπτώσεις που πολλοί δικαιούχοι για διάφορους λόγους (σεμινάρια, εύρεση εργασίας κλπ)  έρχονται περισσότερες από μία φορές και έτσι  υποβάλλονται σε μεγαλύτερα έξοδα, που ειδικά για αυτήν την ομάδα των συμπολιτών  είναι σίγουρα πολυτέλεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, άνεργοι και υπάλληλοι,  έχουν προχωρήσει σε συλλογή εκατοντάδων υπογραφών ώστε να υπάρξει μέριμνα για την μετακίνηση των ανέργων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εάν κάποια από τα δρομολόγια του μίνι bus για  συγκεκριμένες ώρες  αναπροσαρμοστούν και φτάνουν μέχρι το  κτίριο του ΟΑΕΔ, για την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.