Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Μεγάλα συμετοχή στην δημοπρασία για το Λούρο

 

- Έξι από τις δέκα θέσεις αναψυκτηρίων στο Λούρο κατακυρώθηκαν σε επιχειρηματία

- Την Δευτέρα επαναλαμβάνεται η δημοπρασία που αποτελεί τελευταία ευκαιρία για όσους δεν θέλησαν να συμμετάσχουν


Ικανοποιημένη είναι η δημοτική αρχή Μεσολογγίου από την συμμετοχή στη δημοπρασία των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο Λούρο.
Όπως φαίνεται η πλειοψηφία των χρηστών έδειξε υπεύθυνη στάση και προτίμησε να είναι συνεπής πληρώνοντας το ετήσιο αντίτιμο για την μίσθωση του χώρου, από το να έχει μπελάδες με τις υπηρεσίες και την δικαιοσύνη. Έτσι στην δημοπρασία προσήλθαν οι έξι από τους δέκα που χρησιμοποιούν τους χώρους όπου απλώνονται ομπρέλες και ξαπλώστρες πληρώνοντας ο καθένας τις 3.000 € που του αναλογεί. Το γεγονός της μεγάλης συμμετοχής (πέρυσι εμφανίστηκαν 4 και πλήρωσαν 3) ικανοποίησε την δημοτική αρχή γιατί αφενός έβαλε κατευθείαν 18.000 ευρώ στο ταμείο της, αφετέρου φαίνεται να συνειδητοποιείται ότι η χρήση ενός χώρου δεν συνεπάγεται μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις.
Όπως δήλωσε στην ΑΙΧΜΗ ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Οινιαδών Παντελής Καρατσόλης η δημοπρασία θα επαναληφθεί την προσεχή Δευτέρα στις 9 το πρωϊ ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσους δεν προσήλθαν να το πράξουν. «Ως δήμος δεν θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να ενημερωθεί η Κτηματική Υπηρεσία και ο Εισαγγελέας για αυθαίρετη χρήση των χώρων, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε την νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον. Γι’ αυτό καλώ όσους δεν συμμετείχαν να κατεβούν στην επαναληπτική δημοπρασία, σε διαφορετική περίπτωση το μεσημέρι της Δευτέρας οι αρμόδιοι φορείς θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της δημοπρασίας και για το ποιοι δεν συμβιβάστηκαν με το γράμμα του νόμου», δήλωσε ο κ. Καρατσόλης.
Η όλη διαχείριση του Λούρου πλέον αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την δημοτική αρχή Μεσολογγίου. Σκοπός η ήπια τουριστική ανάπτυξη, η προάσπιση του περιβάλλοντος και η ευαισθητοποίηση του κόσμου. Η συμπεριφορά πολλών λουόμενων κρίνεται απαράδεκτη αφού γεμίζουν την παραλία σκουπίδια με αποτέλεσμα εικόνες που δεν τιμούν κανένα.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
ΠΗΓΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.