Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Τρείς πυρκαγιές σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία

Οι ισχυροί άνεμοι συνέβαλαν στην γρήγορη εξάπλωσή τους

Αυτή την ώρα όλες βρίσκονται  σε ύφεση



Με τρεις μεγάλες φωτιές είχαν να παλέψουν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Αιτωλοακαρνανίας. Η πρώτη ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην Αστροβίτσα του πρώην δήμου Αιτωλικού που κατέκαψε πολλά στρέμματα δασικής έκτασης καθώς και έκταση με καλάμια. Αμέσως έφτασαν στο σημείο πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ. Μεσολογγίου καθώς και εναέρια μέσα για να καταφέρουν αργά το απόγευμα να θέσουν τη φωτιά σε ύφεση.
Αργότερα ξέσπασε φωτιά στη Σκουτεσιάδα του δήμου Αγρινίου που και εκεί απαιτήθηκαν αεροσκάφη και επίγειες δυνάμεις, που κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Όμως οι πυροσβέστες είχαν να παλέψουν με τις αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.
Νωρίς το απόγευμα μια τρίτη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή της Γαυρολίμνης, κοντά στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Παναξιώτισσας. Αρχικά επιχείρησαν πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ. Ναυπάκτου,  όμως οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι βοηθούσαν την επέκταση της πυρκαγιάς και την κατηύθυναν προς το χωριό. Για το λόγο αυτό επιχείρησε αρχικά ένα ελικόπτερο, ενώ στη συνέχεια επιχείρησαν τα καναντέρ που έφυγαν από την φωτιά της Αστροβίτσας.
Και για τις τρεις φωτιές υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι πρόκειται για εμπρησμό, πράγμα βέβαια που θα διερευνήσει το ανακριτικό της πυροσβεστικής. Αυτή την ώρα όλες βρίσκονται σε ύφεση όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων

πηγή:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.