Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Έρχεται ο Firefox 7

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %>

Η νέα έκδοση του browser της Mozilla θα λύσει διάφορα προβλήματα του προκατόχου του, σύμφωνα με τους developers.

Ο Firefox 7 είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε να χρησιμοποιεί μέχρι και 50% λιγότερη μνήμη από τις εκδόσεις 6.0, 5.0 και 4.0.

Η χρήση μνήμης του Firefox 7 θα παραμένει σταθερή αν αφεθεί να τρέξει για μία ολόκληρη νύχτα και θα μπορεί να απελευθερώνει περισσότερη μνήμη όταν κλείσουν πολλά tabs.

Αυτό σημαίνει πως ο Firefox 7 είναι γρηγορότερος και λιγότερο πιθανό να κρασάρει, ειδικά αν υπάρχουν πολλά sites ανοιχτά ταυτόχρονα και/ή τρέχει για μεγάλα διαστήματα μεταξύ των restarts.

O Firefox έχει κατηγορηθεί πως χρειάζεται μεγάλα ποσά μνήμης RAM χωρίς να απελευθερώνει τη μνήμη αυτή όταν τα windows ή τα tabs του browser κλείσουν.

Ο developer του, Nethercote, σε post στο blog του Firefox αναγνωρίζει αυτά τα μειονεκτήματα, επισημαίνοντας πως κάποιες εκδόσεις είναι περισσότερο αποδοτικές από κάποιες άλλες.

Εκθείασε τις εκδόσεις 3, 3.5 και 3.6 του Firefox αλλά τόνισε πως τα πράγματα εκτροχιάστηκαν με την έκδοση 4 εν μέρει λόγω των καινούριων χαρακτηριστικών, επιθετικό Javascript garbage collection και του image decoding.

Ο Nethercote αισθάνεται πως μερικές φορές ο Firefox δέχεται άσκοπη κριτική λόγω κακογραμμένων επιπρόσθετων προγραμμάτων (add-ons) του browser.

Όπως και να 'χει, ο Firefox 7.0 θα βγει στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ η beta έκδοση θα ξεκινήσει να δοκιμάζεται από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
πηγή:metroathens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.