Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Το μη χείρον βέλτιστον


Συντάχθηκε από τον Θανάση Μπίκα


Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι συνήθιζαν να λένε ότι «μεταξύ δυο κακών το μη χείρον βέλτιστον» που στα νέα Ελληνικά σημαίνει ότι όταν έχεις μπροστά σου δυο άσχημα πράγματα και είσαι υποχρεωμένος να διαλέξεις το ένα, επιλέγεις εκείνο που είναι λιγότερο αρνητικό.  

Τοιουτοτρόπως, έπραξαν και οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που «έκλεψαν» την νίκη από την Λίβερπουλ, σώζοντας την παρτίδα στο τέλος, αποχωρώντας με ψηλά το κεφάλι από το Άνφιλντ και συνεχίζοντας το αήττητο. Οι δε της Λίβερπουλ έχασαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μειώσουν την διαφορά από την κορυφή και να τονώσουν το ηθικό της ομάδας εν όψει της δύσκολης συνέχειας.
Μια ικανή Λίβερπουλ που βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο με τον χαρισματικό προπονητή Κένις Νταγκλίς να την ανεβάζει επίπεδο. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος φαντάζει όνειρο απατηλό, αλλά η επιστροφή στην τετράδα είναι εφικτή. Εν τούτοις, σήμερα έδειξε το καλό της πρόσωπο και με κυκλοφορία της μπάλας, υπομονή στο παιχνίδι και με πολλές ευκαιρίες είχε τον πρώτο λόγο στο ντέρμπι. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αγωνίστηκαν περισσότερο παθητικά και αρκέστηκαν στις αντεπιθέσεις, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο Ρούνεϊ, Νάνι και Τσιτσαρίτο ανανεώθηκαν φτάνοντας με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.
Ωστόσο, το αξιοσημείωτο της κορυφαίας συνάντησης των σπουδαιότερων ομάδων της Αγγλίας είναι, αν μη τι άλλο, ο τρόπος πανηγυρισμού του αρχηγού της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ. Ο 31χρονος μέσος μετά την εύστοχη εκτέλεση φάουλ έτρεξε στο σημαιάκι όπου χαρακτηριστικά έδειξε με τα δάχτυλά του τον αριθμό πέντε, όσα και τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα της Λίβερπουλ απαντώντας στους φίλαθλους των «μπέμπηδων» που τραγουδούσαν για τα 19 πρωταθλήματα. 
Πηγή: www.t-bet.gr

1 σχόλιο:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.