Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Επικίνδυνα για τη ψυχική υγεία τα smartphones

Επικίνδυνα για τη ψυχική υγεία χαρακτηρίζουν τα smartphones Βρετανοί επιστήμονες καθώς τα εντάσσουν...
στην κατηγορία των στρεσογόνων παραγόντων.

Όλο … και περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να αποκτήσουν σχέσεις εξαρτήσεις με τις «έξυπνες συσκευές» του, κάνοντας όλο και πιο εντατική χρήση. Αυξημένα επίπεδα στρες παρατήρησαν ψυχολόγοι στους χρήστες εκείνους που βρίσκονται με το κινητό στο χέρι, περιμένοντας ειδοποιήσεις από τα δίκτυα με τα οποία είναι συνδεδεμένοι.

Τα δεδομένα και τα ευρήματα αυτά παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Ο επικεφαλής ερευνητής Ρίτσαρντ Μπόλντινγκ, αναφέρθηκε στα ολοένα αυξανόμενα τμήματα του πληθυσμού που κάνουν χρήση τέτοιων συσκευών: «Τα smartphones χρησιμοποιούνται ολοένα περισσότερο, από ολοένα περισσότερους ανθρώπους».

«Όσο περισσότερο χρησιμοποιούνται, όμως, τόσο περισσότερο αναπτύσσει κανείς εξάρτηση και παρορμητική συμπεριφορά σε αυτά, με συνέπεια να εντείνει το στρες του», σημείωσε ο ερευνητής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα συμπεράσματα αυτά αφορούν κυρίως όσους χρησιμοποιούν τις συσκευές για προσωπικούς και όχι για επαγγελματικούς λόγους.
medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.