Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Τι συμβολίζει η μάσκα των Anonymous;

 Τι συμβολίζει η μάσκα των Anonymous;
Τις τελευταίες ημέρες και οι πιο μυημένοι με τον Κυβερνοχώρο γνώρισαν τους Anonymous και τη δράση τους εναντίον στόχων σε όλο τον κόσμο.
Πόσοι όμως γνωρίζουν τι συμβολίζει η μάσκα την οποία τα μέλη τους φορούν σε κάθε μήνυμα τους;
Το λευκό προσωπείο με τη χαρακτηριστική έκφραση έχει μεγάλη ιστορία που ξεκινά το 16ο αιώνα στη Βρετανία. Φυσικά, η ευρεία αναγνωρισιμότητα της έγινε μέσω της γνωστής ταινίας «V for Vendetta» όπου ο πρωταγωνιστής αναπαριστά το πρόσωπο του Βρετανού Γκάι Φωκς, ο οποίος στις 5 Νοεμβρίου του 1605 επιχείρησε να ανατινάξει το βρετανικό Κοινοβούλιο, σε μία πιο σύγχρονη βέβαια έκδοση του.
Σύμφωνα με την ιστορία ο Φωκς ήταν Άγγλος στρατιώτης που συμμετείχε σε μια ομάδα καθολικών συνωμοτών, με τους οποίους ευελπιστούσε να ανατινάξει το Βασιλιά Ιάκωβο τον Α’, όταν εκείνος θα μιλούσε στη Βρετανική Βουλή. Τελικά το σχέδιο αποκαλύφθηκε, τα εκρηκτικά βρέθηκαν σε σήραγγες κάτω από το κτίριο της Βουλής των Λόρδων και ο Φωκς με τους συνεργούς του θανατώθηκαν. Όμως η συνωμοσία της πυρίτιδας όπως ονομάστηκε έγινε η έμπνευση του Σέξπιρ για το ΜακΒεθ ενώ ακόμα και ο Τζον Λένον αφιέρωσε ένα στίχο του τραγουδιού «Remember» στο Φωκς, τον πασίγνωστο πλέον «Remember, remember, the 5th of November»…
Συνεπώς η μάσκα αυτή έγινε σύμβολο των απανταχού συνωμοτών εναντίον της καταναγκαστικής εξουσίας εις βάρος των αδυνάτων…

Πηγή:troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.