Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Η πιο μεγάλη παρέα του κόσμου… έρχεται στον Μύτικα


Ο Δήμος Ξηρομέρου συνεργάζεται με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και παραχωρεί δημοτική έκταση για τη δημιουργία Κατασκήνωσης Κοινοτικής Ανάπτυξης. Ο Οδηγισμός είναι μία παγκόσμια, ανεξάρτητη οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα που απευθύνεται σε παιδιά και νέους
Δραστηριοποιείται σε 140 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, 144 χώρες στον κόσμο και έχει 10.000.000 μέλη σε όλη τη γη. Ο Οδηγισμός στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1932 και απ’ την πρώτη στιγμή δήλωσε την ενεργό και πρωτοπόρο συμμετοχή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Στις κρίσιμες ημέρες που ζούμε, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού επαναπροσδιορίζει τις δραστηριότητές του, μετατρέποντας τις προκλήσεις σε δημιουργία.
Η πρωτοβουλία του Σώματος να δημιουργήσει Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης στην Αιτ/νία, έχει πολλαπλή σημασία. Και μόνο θετικά μπορεί να αξιολογηθεί, αφού και τις αρχές του Οδηγισμού θα μεταδώσει σε δεκάδες νέους και στην προβολή του νομού μας θα συμβάλει. Ο Οδηγισμός είναι ένα παιχνίδι με νόημα. Παρέχει ευκαιρίες σε παιδιά και νέους (ηλικίας από 5 έως 17 ετών) για:
Να προκαλέσουν τους εαυτούς τους σε νέες περιπέτειες και να αποκτήσουν εμπειρίες
Να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τις ικανότητές τους
Να αναπτύξουν το δικό τους προσωπικό σύστημα αξιών, ώστε να δίνουν νόημα και κατεύθυνση στη ζωή τους
Να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να γίνουν ικανοί να παίρνουν αποφάσεις
Να κάνουν νέες φιλίες και α διασκεδάζουν
Να γίνουν πιο ανεκτικοί, δίκαιοι, ευγενικοί, τίμιοι
Να μάθουν την αξία της ομαδικής δουλειάς και να αναπτύσσουν ηγετικές ικανότητες
Να αγαπούν και να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον
Να κατανοούν και να μαθαίνουν τον κόσμο, τους ανθρώπους και τις διαφορετικές κουλτούρες.
Βασική αρχή του Οδηγισμού είναι ο αυτοσεβασμός και ο σεβασμός απέναντι στον συνάνθρωπο, αλλά και απέναντι στη φύση που τόσα μας προσφέρει. Τα μέλη του Οδηγισμού αναζητούν πάντα τη φωτεινή πλευρά των καταστάσεων και με υπευθυνότητα, αδέσμευτη ανοιχτ σκέψη, έχουν κάνει στάση ζωής τον εθελοντισμό. Στο επίκεντρο των δράσεων του Σώματος παραμένει βέβαια το παιδί. Κάθε παιδί που οι γονείς του γνωρίζοντας τα οφέλη που θα αποκομίσει απ’ τα προγράμματα του Οδηγισμού, το εμπιστεύονται στην οργάνωση για τη χρηστή διαπαιδαγώγησή του.
Η Κατασκήνωση λοιπόν θα λειτουργήσει στη θέση «Βορρός» του Μύτικα από 28 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου και για το χρονικό διάστημα αυτό ο Δήμος Ξηρομέρου πρόκειται να διαθέσει την απαιτούμενη έκταση, υπό την προϋπόθεση φυσικά να μην υπάρξουν περαιτέρω αξιώσεις, έτσι όπως ομόφωνα α οφάσισε να εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.