Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Τα θύματα, είχαν όπλα, εκρηκτικά και αρχαία!(φωτο)

Διαφορετική τροπή παίρνει η υπόθεση της ένοπλης ληστείας στην Σκουτεσιάδα χθες το πρωί, αφού στην οικία του θύματος, όσο και του αδερφού του, βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και αρχαία αντικείμενα!
Αναλυτικά, συνελήφθησαν χθες (24-5-2012) στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δύο ημεδαποί άνδρες (αδέλφια), ηλικίας 67 και 58 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της παράνομης κατοχής όπλων και εκρηκτικών καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα στα πλαίσια διενεργούμενης έρευνας, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, για την εξιχνίαση ένοπλης ληστείας σε βάρος των δύο αδερφών, από τρεις αγνώστους δράστες χθες, το πρωί, στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου, ενεργήθηκε αυτοψία στην οικία του 58χρονου, όπου οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

Πέντε πιστόλια.
Τρία περίστροφα.
Τέσσερις γεμιστήρες πιστολιού.
Περισσότερα από 2150 φυσίγγια πιστολιού και περιστρόφου.
Εξήντα ένα φυσίγγια πολεμικού πυροβόλου όπλου.
Είκοσι μασούρια ζελατοδυναμιτιδας συνολικού βάρους 6.700 γραμμαρίων.
910 γραμμάρια μόλυβδου.
Σαράντα πέντε κουτιά μελανής πυρίτιδας συνολικού βάρους μεγαλύτερου των 9 κιλών.
Τριάντα οκτώ μετρά ακαριαίου πυραγωγου σχοινιού.
Σαράντα πέντε μετρά φυτιλιού.
900 καψύλλια.
Ένας πυροκροτητής.
Ένα πήλινο λυχνάρι.
Ένα πήλινο μυροδοχείο.
Μια πήλινη οπή.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 67χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμα ένα πιστόλι και 96 φυσίγγια.

Οι δύο αδερφοί συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Να σημειωθεί πως για τα όπλα που κατείχαν παρανομα, υποστηρίζουν πως προκειται για οικογενειακά κειμήλια. Στην κατοχή του 58χρονου, βρέθηκαν και κυνηγετικά όπλα που κατείχε νόμιμα.
πηγή:agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.