Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος κομμωτής Vidal Sassoon

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο διάσημος κομμωτής του Hollywood Vidal Sassoon.O κομμωτής που αγαπήθηκε από χιλιάδες γυναίκες βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Los Angeles και σύμφωνα με την αστυνομία έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Δίπλα του μέχρι και την τελευταία του στιγμή βρισκόταν η τέταρτη κατά σειρά σύζυγός του, Ronda.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το καλοκαίρι του 2011 έμαθε πως πάσχει από λευχαιμία.
Ο Vidal Sassoon θεωρείται πως διαμόρφωσε τη μόδα των 60s και των 70s δίνοντας έμφαση στην ελεύθερη κίνηση των μαλλιών και όχι στα βαριά, τυποποιημένα, μαλλιά.

Καθιερώθηκε με το κούρεμα των πέντε σημείων, το κούρεμα «Ελληνίδα Θεά» για τα κοντά μαλλιά, την περμανάντ που εμπνεύστηκε από τα μαλλιά των γυναικών από την Αφρική αλλά και το περίφημο «bob» το οποίο αγάπησαν με πάθος και οι σημερινές ντίβες, Κέιτι Πέρι, Πάρις Χίλτον, Βικτόρια Μπέκαμ.

«Ήθελα να δώσω ωραίο σχήμα στα μαλλιά, να τα χρησιμοποιήσω σαν ύφασμα και να απομακρύνω ότι είναι υπερφίαλο. Οι γυναίκες είχαν μπει δυναμικά στον εργασιακό χώρο. Είχαν αποκτήσει τη δική τους δύναμη. Δεν είχαν χρόνο να στεγνώνουν τα μαλλιά τους με τις ώρες πια», είχε δηλώσει το 1993 στους Los Angeles Times.

Ο Λονδρέζος Vidal Sassoon άνοιξε το πρώτο του κομμωτήριο το 1954 στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αλλά από το 1968 που επιμελήθηκε το κούρεμα της Μία Φάροου για την ταινία Το μωρό της Ρόζμαρι μετακόμισε στο Μπέβερλι Χιλς.

Το 2010 προβλήθηκε η ταινία «Πώς ένας άντρας άλλαξε τον κόσμο με ένα ψαλίδι» στο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης και μάθαμε πώς ο Vidal Sassoon βρέθηκε από το εβραϊκό ορφανοτροφείο στα μεγάλα σαλόνια της showbiz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.