Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων οι έξι από τους οκτώ βουλευτές του νομού, "ναι" από Σαλμά - Καραγκούνη


Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες η ψηφοφορία για το Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας στο οποίο εμπεριέχεται η τροπολογία που αφορά το σχέδιο «Αθηνά».
Οι Αιτωλοακαρνάνες βουλευτές που ψήφισαν ΟΧΙ είναι:




Μωραϊτης Θάνος
Φούντα Νίκη
Βαρεμένος Γιώργος
Τριανταφύλλου Μαρία
Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος
Μωραϊτης Νικόλαος
Ναι ψήφισαν οι υπουργοί Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης.
Η στάση ευθύνης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ του νομού μας είναι επαινετή από όλους. Ωστόσο το νομοσχέδιο πέρασε με ψήφους 148 υπέρ, 125 κατά και δύο παρών σε σύνολο 275 ψηφισάντων, εξέλιξη που θάβει το Μεσολόγγι και το ΤΕΙ.
Η τροπολογία που είχε αποσυρθεί στις 20  Μαρτίου ορίζει ότι στο τέλος του άρθρου 7 του νόμου 4009/2011 (Α΄195) προστίθεται μία ακόμη παράγραφος, η 10 , η οποία ορίζει τα εξής:
Α. Με Προεδρικά Διατάγματα, που προβλέπονται στην παράγραφο 6 του παρόντος άρθρου, μπορούν να ιδρύονται, συγχωνεύονται, κατανέμονται, μετονομάζονται και καταργούνται Κατευθύνσεις σε τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ
Β. Για τον ορισμό του αριθμού εισακτέων και τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων  για την εισαγωγή σε Κατευθύνσεις των τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ εφαρμόζονται αντίστοιχα οι ισχύουσες διατάξεις για την εισαγωγή στα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

πηγή:Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.