Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Τους πήραν με ασθενοφόρο…

Με χειροκροτήµατα και δάκρυα η έξοδός τους από την Πινακοθήκη µε κατεύθυνση το νοσοκοµείο




Με ασθενοφόρα, όπως άλλωστε είχαν υποσχεθεί, βγήκαν τελικά οι τρεις απεργοί πείνας από την Πινακοθήκη όπου παρέμειναν για αρκετές ημέρες πιστοί στον αγώνα που ξεκίνησαν.

Πρόκειται για το δήμαρχο Μεσολογγίου Παν. Κατσούλη, τον καθηγητή του ΘΕ.ΚΑ. Φ. Τσιφοπανόπουλο και τη διοικητική υπάλληλο του ΤΕΙ Γ. Μούτσιου. Ο κ. Τσιφοπανόπουλος έχοντας βεβαρημένη υγεία κατέρρευσε κατά την 8η ημέρα της απεργίας, ενώ οι δύο άλλοι κατάφεραν να φθάσουν μέχρι τη 10η. Στο μεταξύ όμως τα σημάδια της εξάντλησης ήταν ιδιαίτερα ορατά, όπως ορατός ήταν και ο κλονισμός της υγείας τους. Έτσι χθες Τετάρτη το πρωί, τοσο ο δήμαρχος, όσο και η κα Μούτσιου οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο διότι αισθάνθηκαν δυσφορία, δυσκολία στην αναπνοή, ατονία, ζάλη και γενικά μια εξάντληση. Τα πρώτα έντονα σημάδια για τους απεργούς είχαν αρχίσει να φαίνονται από την προηγούμενη ημέρα, όμως το πρωινό της Τετάρτης η κατάσταση επιδεινώθηκε. Οι συνεργάτες του δημάρχου αποφάσισαν να δράσουν,  παρόλο που ο ίδιος τους απαγόρευσε να πάρουν τέτοια πρωτοβουλία, λέγοντας ότι δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα ανεξάρτητα από την επιβάρυνση της υγείας του.
Παρά τις ελλατωμένες αντοχές του αρνείτο κατηγορηματικά να εγκαταλείψει τον αγώνα, αλλά παρόλα αυτά οδηγήθηκε, κατόπιν πιέσεων, στο ασθενοφόρο, στο οποίο μεταφέρθηκε και η κα Μούτσιου. Αρκετοί ήταν οι πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Πινακοθήκη, που, όπως κάθε μέρα, επισκέφθηκαν τους απεργούς για να τους εμψυχώσουν και να τους συμπαρασταθούν. Κατά την έξοδό τους από το κτίριο όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Πολλοί μάλιστα δάκρυσαν για το κουράγιο και των τριών που ξεκίνησαν έναν αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της πόλης. Στο νοσοκομείο υποβλήθηκαν και οι δυο απεργοί σε εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκαν αρκετά προβλήματα ευτυχώς όμως όχι ιδιαίτερα σοβαρά, που να εμπνέουν ανησυχία για μόνιμη βλάβη.
πηγή:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.