Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Στα χέρια του Εμίρη του Κατάρ η Οξιά

Στα χέρια του Εμίρη του Κατάρ η Οξιά Ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια

Ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια

Ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που δεν επέτρεπαν να ολοκληρωθεί η πώληση της Οξιάς στον Εμίρη του Κατάρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ήδη η υπόθεση πώλησης και εκμετάλλευσης του νησιού από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ προχωρά μιας και την επόμενη εβδομάδα σε συμβολαιογράφο των Αθηνών θα γίνουν τα τελικά συμβόλαια μεταξύ των εκπροσώπων του Κατάρ και της οικογένειας Σταμούλη η οποία κατείχε το νησί.
Να υπενθυμίσουμε ότι το ενδιαφέρον του Εμίρη του Κατάρ για την Οξιά ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου όταν και συναντήθηκε με την οικογένεια Σταμούλη. Τότε είχε υπογραφτεί ένα προσύμφωνο σύμφωνα με το οποίο ο σεΐχης Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι θα πλήρωνε 5 εκατομμύρια δολάρια για να το αποκτήσει.
Και ενώ όλα έδειχναν πως το νησί θα άλλαζε ιδιοκτήτες «χτύπησε» η ελληνική γραφειοκρατία που εμπόδιζε τη αγοραπωλησία.
Συγκεκριμένα χρειάζονταν υπογραφές από το Λιμενικό, από τη διεύθυνση Φάρων, από το υπουργείο Γεωργίας αλλά και να γίνουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες από τον υποθηκοφύλακα της Κεφαλονιάς.
Μετά από ένα χρόνο σχεδόν οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και πλέον το νησί αλλάζει ιδιοκτήτες.
Το νησί είναι εύκολα προσβάσιμο και ιδανικό για ανάπτυξη σε ορισμένα από τα 1.236 στρέμματά του. Παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του νησιού προστατεύεται ως μέρος του οικολογικού δικτύου Natura 2000, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Εμίρης μπορεί να αξιοποιήσει και να αναπτύξει ένα μέρος του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.