Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πιάστηκαν στα πράσα να κλέβουν τον ΤΟΕΒ Λεσινίου



Καρπούς απέδωσε η καλά σχεδιασμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Μεσολογγίου χτες το βράδυ.
Τρεις κάτοικοι Ματαράγκας, ηλικίας 43, 33 και 23 ετών προσπάθησαν να ολοκληρώσουν την απόπειρα κλοπής που είχαν ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής, αλλά τους την είχαν στημένη η αστυνομικοί. Έτσι το πλιάτσικο στο αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ δεν είχε αίσια έκβαση αν και ήδη αφαιρέθηκαν υλικά όπως καλώδια και χαλκός αξίας 60.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα και προανάκριση έχει ξεκινήσει η Α.Δ. Αιτωλίας.
Οι κλοπές στους ΤΟΕΒ του νομού αποτελούν μεγάλη μάστιγα και οι ζημιές είναι δύσκολο να αποκατασταθούν ελλείψει πόρων...


Tο δελτίο τύπου της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για διακεκριμένες κλοπές στο Αιτωλικό
Οι δράστες αφαιρούσαν χαλκό από αντλιοστάσιο της περιοχής

Συνελήφθησαν, χθες αργά το βράδυ, στη Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 43, 33 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.
Ειδικότερα οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβηκαν με δυο οχήματα σε αντλιοστάσιο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στη θέση Τσερόντας Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας όπου αφού παραβίασαν την περίφραξη, επιχείρησαν να αφαιρέσουν αντικείμενα που περιείχαν χαλκό.
Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από το φύλακα του αντλιοστασίου και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή.
Κατά τις αστυνομικές αναζητήσεις βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τη μεταξύ τους επικοινωνία.
Επίσης κατασχέθηκαν τα δυο οχήματα των δραστών ως μέσα τέλεσης αδικήματος.
Έπειτα, από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού  προέκυψε ότι πριν τρεις μέρες (12-5-2013) αργά το βράδυ οι τρεις συλληφθέντες είχαν διαρρήξει ξανά το ίδιο αντλιοστάσιο αφαιρώντας καλώδια, πυκνωτές, ασφαλειοαποζεύκτες και ρελέ συνολικής αξίας 60.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου ενώ οι έρευνες για εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται.
Η προανάκριση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού.


πηγή:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.