Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Καταργείται ο έλεγχος στην ΔΟΥ Μεσολογγίου

epi-doy-agrinio
Στο αμέσως προσεχές διάστημα το ΥΠΟΙΚ προχωρά στην ενοποίηση των σημείων ελέγχου των ΔΟΥ ολόκληρης της χώρας. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ στο protothema.gr το Δικαστικό Τμήμα παραμένει σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι αλλά το ελεγκτικό θα λειτουργεί στο Αγρίνιο.

Έτσι στις 1/6/2013 υπήρχαν 103 σημεία ελέγχου, ενώ από 1/7/2013 θα προκύψουν 65 σημεία ελέγχου σε επίπεδο χώρας. Η ενοποίηση αυτή υλοποιείται ως συνένωση των Γραφείων – Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού των ΔΟΥ σε μεγαλύτερες και πιο παραγωγικές μονάδες. Διευκρινίζεται ότι η συνένωση των σημείων ελέγχου δεν σημαίνει ότι αναστέλλεται και η λειτουργία της εκάστοτε ΔΟΥ, η οποία συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της με τα υπόλοιπα Τμήματα.
Οι ενοποιημένες ΔΟΥ με τη συγκέντρωση του κατακερματισμένου προσωπικού μπορούν πλέον να εστιάσουν στο ουσιαστικό τους έργο, που είναι η διενέργεια φορολογικών ελέγχων, με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη συλλογή εσόδων για το Κράτος.
Η επιλογή των σημείων ελέγχου που ενοποιούνται έγινε βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων:
Παραμένουν σημεία ελέγχου στις πόλεις όπου λειτουργούν διοικητικά δικαστήρια (π.χ. πρωτοδικεία), έτσι ώστε να εκδικάζονται εκεί οι σχετικές υποθέσεις από το Τμήμα Δικαστικού των ΔΟΥ.
Μεταξύ 2 υποψήφιων σημείων ελέγχου επιλέγεται αυτό που έχει το μεγαλύτερο αριθμό βιβλίων Β’ κατηγορίας, που αποτελεί και το βασικό αντικείμενο ελέγχου των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού των ΔΟΥ.
Αναλυτικότερα η διαδικασία επιλογής των σημείων ελέγχου που θα παραμείνουν εν λειτουργία υλοποιήθηκε ως εξής:
Α. Στην επαρχία τα κριτήρια είναι:
Επιλέχθηκε να παραμείνει ένα σημείο ελέγχου ανά Νομό, για τους Νομούς που διατηρούσαν εν λειτουργία άνω της 1 ΔΟΥ.  Στην περίπτωση αυτή επιλέγεται η πόλη που έχει πρωτοδικείο. Αν 2 υποψήφιες πόλεις έχουν και οι 2 πρωτοδικείο ή καμιά τους δεν έχει πρωτοδικείο, τότε επιλέγεται η πόλη που έχει τα περισσότερα βιβλία Β’ κατηγορίας.
Με το κριτήριο αυτό αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων σημείων ελέγχου, τα οποία εντάσσονται στην αντίστοιχη ΔΟΥ:
α. ΔΟΥ Κω -> ΔΟΥ Ρόδου
β. ΔΟΥ Θήβας -> ΔΟΥ Λειβαδιάς
γ. ΔΟΥ Γιαννιτσών -> ΔΟΥ Έδεσσας
δ. ΔΟΥ Μεσολογγίου -> ΔΟΥ Αγρινίου
ε. ΔΟΥ Άργους -> ΔΟΥ Ναυπλίου
στ. ΔΟΥ Β’ Λάρισας -> ΔΟΥ Α’ Λάρισας
ζ. ΔΟΥ Α’ Ηρακλείου -> ΔΟΥ Β’ Ηρακλείου
  πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.